YOZGAT / MERKEZ - Yozgat Rehberlik ve Araştırma Merkezi

Yozgat Rehberlik ve Araştırma Merkezi

Tekke Mh. Altay Sk. No 38 Şehit Abdullah Bozkurt İlkokulu Yanı
Vizyon
Türk Milli Eğitim sisteminin temel ilke ve amaçları doğrultusunda çalışan, değişime ve gelişmeye açık, paylaşımcı, rehberlik ve psikolojik danışma ve özel eğitim alanında verdiği hizmetlerle lider gösterilecek kurum olmak
Misyon
Eğitim sisteminin ayrılmaz bir parçası olan rehberlik ve psikolojik danışma alanında; öğrencilerin kendini tanımalarını, problem çözme ve karar verme becerilerini geliştirmelerini, ilgi ve yeteneklerinin farkına vararak uygun okul ve mesleği tercih etmelerini ve kendini gerçekleştirmiş bireyler olmasını sağlamaktır. Özel eğitime ihtiyacı olan bireylerin tespitini ve tanılamasını yaparak ihtiyaçları doğrultusunda okul ve programlara yönlendirmek ve eğitimin her kademesinden üst düzeyde faydalanmalarını sağlamaktır.
Başarılar
2010 Teklif Çağrısı döneminde AB Mesleki Eğitim Programı Leonardo da Vinci Ortaklık Projeleri çerçevesinde; 2010-1-TR-1LEO04-15989-1 sözleşme nolu “Training the employers on adaptation of employees with disability to work environment (TEAEDWE)” adlı AB projemiz Avrupa Birliği Bakanlığı ve Ulusal Ajans tarafından ülke genelindeki projeler arasında en iyi proje seçilmiş, AB ulusal ajanslarınca da desteklenmeye değer görülmüştür. İstanbul´da düzenlenen törenle ödülü Yozgat Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü sayın Mesut GÜL, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen BAĞIŞ´tan almıştır.
Öğretim Şekli :
Ulaşım
Merkezimiz şehir merkezine yürüme mesafesindedir. Yozgat Devlet Hastanesinin hemen altında yer alan Cumhuriyet ortaokulu binası yanında hizmet vermektedir.
Yerleşim Yeri
Merkezimiz Tekke mahallesi, Altay Sokak No:38 sınırları içerisinde yer almaktadır.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Yozgat, Akdağmadeni arası 104 Km Yozgat, Aydıncık arası 97 Km Yozgat, Boğazlıyan arası 95 Km Yozgat, Çandır arası 122 Km’dir. Yozgat, Çayıralan arası 112 Km Yozgat, Çekerek arası 90 Km Yozgat, Kadışehri arası 118 Km Yozgat, Saraykent arası 71 Km Yozgat, Sarıkaya arası 77 Km Yozgat, Sorgun arası 34 Km Yozgat, Şefaatli arası 44 Km Yozgat, Yenifakılı arası 104 Km
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
1) 2008 Teklif çağrısı döneminde ´Mesleğe Yönlendirme´ konulu projemiz Ulusal Ajans tarafından olumlu değerlendirilmiş ve Almanya´ya 15 günlük çalışma ziyareti yapılmıştır. 2) 2010 Teklif Çağrısı döneminde AB Mesleki Eğitim Programı Leonardo da Vinci Ortaklık Projeleri çerçevesinde; 2010-1-TR-1LEO04-15989-1 sözleşme nolu “Training the employers on adaptation of employees with disability to work environment (TEAEDWE)” adlı projemiz kapsamında 2010-2012 yılları arasında İtalya’nın Floransa şehrinde çalışma toplantıları gerçekleştirilmiştir. Bu projemiz Ulusal Ajans tarafından en iyi örnek proje seçilmiş ve AB Bakanlığınca ödüle layık görülmüştür.