T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
YOZGAT / MERKEZ - Yozgat Rehberlik ve Araştırma Merkezi

OSMAN GÜMÜŞ - MÜDÜR

1967 yılında Yozgat´da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Yozgat´da tamamladı. Yükseköğrenimini Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Eğitim Programları ve Öğretimi bölümünden mezun olarak tamamladı. Mesleğe 1992 yılında Şanlıurfa´nın Viranşehir ilçesinde sınıf öğretmeni olarak başladı. Yozgat merkez okulları ve merkeze bağlı ilçe okullarında görev yaptı. 2000-2002 yılları arasında Yozgat Rehberlik ve Araştırma Merkezine rehber öğretmen olarak görevlendirildi. 2002 yılında aynı merkeze asaleten rehber öğretmen olarak atandı.

Merkezin Ulusal Ajans AB Projelerinin hazırlanması ve uygulanmasında görev aldı. 08-21.02.2009 tarihleri arasında  ´´Dırectıng to Vocatıon (mesleğe Yönlendirme)´´ konulu proje kapsamında Almanya´nın Dorsten şehrinde proje ekibiyle birlikte çalışmalarda bulundu. 2010-2012 yılları arasında ortaklık projeleri kapsamında ve ülkemizde en iyi örnek projeler arasında gösterilerek ödüle layık görülen, ´´Traınıng The Employers On Adaptatıon Of Employees With Dısabılıty To Work Environment (Engellilerin iş ortamlarına adaptasyonu ve İşadamlarının eğitimi)´´ projesi kapsamında İtalya´nın Floransa şehrinde mesleki çalışmalarda bulundu.

             2014 yılında Rehberlik ve Araştırma Merkezine müdür yardımcısı, 2017 yılında müdür olarak görevlendirildi. Halen görevine merkez müdürü olarak devam etmektedir.