YOZGAT / MERKEZ - Yozgat Rehberlik ve Araştırma Merkezi

Mrt

21 Mart, Birleşmiş Milletler´in resmileştirdiği ve tüm dünyada çeşitli etkinlikler ile hatırlandığı Dünya Down Sendromu günü olarak kabul edilmiştir.

İnsan vücudunu oluşturan kromozomların 23 tanesi anneden , 23 tanesi ise babadan gelmektedir. Down sendromunda 21. kromozom 2 değil 3 adet olmaktadır (Bu sebepten dolayı Down sendromu Trisomy 21 diye de bilinmektedir). Bunun sonucu olarak toplam kromozom sayısı 46 değil 47 olmaktadır. Toplum yaygın olarak bilinen yanlışın tersine Down Sendromu tedavi edilmesi gereken bir hastalık değil, genetik bir farklılıktır. Down sendromlular genel olarak yaşıtlarından daha yavaş büyüseler ve zihinsel gelişimleri geriden gelse bile, uygun eğitim programları ile toplumsal hayata katılabiliyor, katkıda bulunabiliyor ve çeşitli başarılar kazanabiliyorlar.

Mrt

Müdürlüğümüz Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Bölümü tarafından bu ay merak edilen meslekler kapsamında "Tıbbi Görütüleme Teknikerliği" mesleği tanıtıldı.

Mrt

Müdürlüğümüz Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Bölümü tarafından velilerimize yönelik "Çocuklarla iletişimde dikkat edilmesi gerekenler" konulu içerikler hazırlandı.

Mrt

Müdürlüğümüz Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Bölümü tarafından öğrenci velilerine yönelik "Çocuklara Kitap Okuma Alışkanlığı Kazandırma" konulu içerik hazırlandı.

Şbt

Yozgat Rehberlik ve Araştırma Merkezi Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri bölümü olarak Aydıncık ve Çekerek ilçelerindeki rehber öğretmeni/psikolojik danışmanı olmayan ilkokulların 3. ve 4. sınıf öğrencilerine yönelik gerçekleştirdiğimiz "Sınır koyma ve akran zorbalığı ile başetme becerileri" başlıklı seminerlerimiz tamamlandı.Bizleri misafir eden okulların idarecilerine ve öğretmenlerine teşekkür ederiz.

Şbt

Müdürlüğümüz Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri bölümü tarafından rehber öğretmeni/psikolojik danışmanı olmayan okullarımızın velilerine yönelik yapılan "Aile İçi İletişim ve Kadına Yönelik Şiddete Karşı Farkındalık" seminerleri tamamlandı. Bizleri misafir eden okul idarecilerimize, öğretmenlerimize ve seminere katılan velilerimize teşekkür ederiz.

Şbt

Müdürlüğümüz Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri bölümü olarak merak edilen meslekler çalışmamız kapsamında bu ayki tanıttığımız meslek "Odyoloji".Keyifli okumalar dileriz.

Ock

Müdürlüğümüz Özel Eğitim Hizmetleri Bölüm Başkanlığınca öğretmenlere yönelik "Özel Öğrenme Güçlüğü Tanılı Öğrenciler İçin Öğretmenlere Öneriler" adlı içerik hazırlanmıştır.

Ock

2024 yılı İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) başvuru ve uygulama kılavuzu yayımlandı. Sınav tedbiri hizmetleri hakkında bilgi almak için kurumuza ulaşabilirsiniz.

Başvuru ve Uygulama Kılavuzu için tıklayınız.

Kas

Müdürlüğümüz Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri bölümü olarak merak edilen meslekler çalışmamız kapsamında bu ay "Dil ve Konuşma Terapistini" tanıttık. Keyifli okumalar dileriz.

Kas

Aile içi ve kadına yönelik şiddetle mücadelede sürekli, etkin ve önleyici nitelikte, kurumlar arası eşgüdümün en üst seviyede sağlandığı ve toplumun tüm kesimlerinin katkı sağladığı politika ve uygulamalar mücadelenin başarısı açısından son derece önemlidir.

25 Kasım, Birleşmiş Milletlere üye birçok ülke ile birlikte ülkemizde de kadına karşı şiddetle mücadele konusunda farkındalığı arttırmak ve kurumlar arası koordinasyonu geliştirmek maksadıyla "Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" olarakanılmakta çeşitli etkinlikler gerçekleştirilmektedir.

Ekm

Okul Rehberlik faaliyetleri kapsamında kullanılabilecek formlar aşağıda yer almaktadır.

Ağu

Müdürlüğümüz Özel Eğitim Hizmetleri Bölüm Başkanlığınca hazırlanan bültenimiz "ESER", yedinci sayısında İşitme Yetersizliğini ele alıyor.

May

Müdürlüğümüz Özel Eğitim Hizmetleri Bölüm Başkanlığınca hazırlanan bültenimiz "ESER", dördüncü sayısında Görme Yetersizliğini ele alıyor.